Na hun studie architectuur  in 1994 samen te hebben beĆ«indigd in Gent aan Sint-Lucas, richtte het architectenduo Philippe Desmet en Carmen Lammens hun architectenbureau Desmet & Lammens architecten op. Sinds 2004 runnen ze samen hun architectenbureau vanuit hun kantoor te Brugge.
Hun samenwerking is een unieke combinatie, waarin Carmen de creatieveling is en elk project altijd zelf ontwerpt.  Philippe is bedreven in techniek en neemt elke werf voor zijn rekening. Alle bestekken, offertes en bijhorende documenten worden door hem nauwlettend uitgewerkt.
Elk project wordt door het koppel met zorg behandeld en zij houden van een persoonlijke aanpak met de klant. Zij streven naar een perfect uniek plaatje die bij u past.
Architectuur moet voor hen een verhaal dragen, verrassend zijn en verbazing opwekken met zin voor originaliteit. Het experimentele, vernieuwende aspect is tevens belangrijk voor hen en dit met hun eigen ontwikkelde visies rond architectuur. Een visie die zich ontwikkelde vanaf hun eerste project.
Een speelse, eigenzinnige architectuur is voor hen belangrijkheid, maar de functionaliteit en budget van een project krijgt minstens zoveel aandacht.